De wereld van

Multicycle

 

Multicycle werd in 1977 opgericht in de Achterhoek. In die tijd groeide de vraag naar recreatieve fietsen, maar de gebruiksvriendelijkheid liet vaak nog te wensen over. Multicycle speelde hierop in met handgemaakte fietsen die comfort en kwaliteit boden. Vanaf de eerste dag zorgde de passie van de vakmensen bij Multicycle voor vernieuwing.

Een doorbraak was het versnellingssysteem met vrijloop in de crank, dat schakelen veel eenvoudiger maakte dan met een conventionele derailleur. Ook met andere innovaties trok Multicycle vaak de aandacht, zoals hydraulische remmen en de eerste accuverlichting.

Zo groeide Multicycle uit van een werkplaats met twee gepassioneerde pioniers tot een modern bedrijf, waar vakmensen met trots en zorg werken. Bij Multicycle maken we fietsen met passie en deze passie vindt u terug in elke Multicycle fiets.

Hij is licht in gewicht en fietst zeer licht, óók zonder ondersteuning
In elke fiets van Multicycle vindt u ons gepassioneerde vakmanschap terug. In elke rit merkt u hoe licht en soepel uw elektrische fiets rijdt, zelfs óók zonder ondersteuning. Een fiets van Multicycle is eveneens zeer licht in gewicht. Het gemiddelde gewicht is 22 kg, inclusief accu en slot. Daarmee zijn de e-bikes van Multicycle de lichtste in de markt. Zonder accu wegen onze fietsen minder dan 20 kg. Zeer handig als u bijvoorbeeld de fiets op de fietsendrager wilt tillen en vervoeren.

Waarom een Multicycle fiets?

Quote van een MC-gebruiker: “Als je wilt genieten van fietsen, dan kies je een MC. Hij is mooi, licht en hij fietst fantastisch!”

Met de handgemaakte kwaliteitsfietsen die Nico Bieleveldt toen ontwierp, heeft hij de basis gelegd voor de huidige Multicycle. Hij onderscheidde zich toen al met de mooie, lichte handgemaakte fietsen waarbij de nadruk lag op comfort en kwaliteit, vanuit een sportieve grondslag. En dat is nooit veranderd.

Onze fietsen worden nog steeds in het Achterhoekse Ulft gebouwd. We zijn uitgegroeid tot een modern bedrijf waar betrokken vakmensen met oog voor detail, exclusieve en hoogwaardige toerfietsen ontwerpen, ontwikkelen en produceren. En altijd gedreven door hoogwaardig Nederlands vakmanschap. Bij Multicycle maken we fietsen met passie en deze passie vindt u terug in elke Multicycle fiets.