Corona virus COVID-19

Corona Update:

 
– De werkplaats is geopend van 9:00 – 17:00 uur. U kunt Uw reparatie brengen/halen. Tevens kunnen wij Uw fiets ophalen en retour brengen.
 
– De winkel is tot nader order gesloten. Houd onze website in de gaten voor online verkoop.
 
– Wij komen graag bij u langs voor het geven van advies of het maken van een proefrit
 
– U kunt bij vragen ons bereiken via telefoon – mail – facebook.
Tel: 0595-433625
Mail: info@lietmeijertweewielers.nl
Facebook: https://www.facebook.com/LietmeijerTweewielers
 
 
– Afleveren van nieuwe fietsen is gewoon mogelijk. Bel voor een afspraak.
 
– Onze online afdeling staat ook voor U klaar om te videobellen. voor advies op maat.
 
– Direct de fiets zien of een proefrit? Geen probleem! want wij komen gewoon naar U toe. Wij hebben extra voorzorgsmaatregelen op het gebied van hygiëne genomen om veilig bij U thuis te komen.
 
 
 
Voor verdere vragen kunt U contact met ons opnemen.
 
Vriendelijke Groet,
Team Lietmeijer Tweewielers
 
 
 
 

Gazelledealer bezorgt online bestelde fiets thuis

DIEREN – De Coronacrisis leidt ook tot nieuwe initiatieven en hechtere samenwerkingsvormen. Zo gaat Gazelle haar dealernetwerk inschakelen om fietsen, die online besteld zijn, thuis te gaan afleveren.

Tot voor kort was het nog zo dat online bestelde fietsen bij een lokale dealer afgehaald moesten worden, maar nu biedt Gazelle samen met 800 lokale fietsenwinkels door het hele land nog meer service aan de klant. Online bestelde Gazelle-fietsen worden gratis bij de consument voor de deur afgeleverd door de lokale fietsenwinkel uit de buurt. “Daarmee is Gazelle het eerste A-merk dat deze service in samenwerking met de fietsvakhandel aan de klant biedt,” zegt PR manager Lisette Kars. “Er zijn veel initiatieven om lokale ondernemers te steunen en daar past deze gezamenlijke service heel goed bij. Zeker voor winkels, die geen eigen webshop hebben, is dit geweldig.”

DEALERVERENIGING POSITIEF | Volgens Kars kregen ze voor dit idee ook de snel de handen op elkaar bij de dealers, die zich voor 99% bereid toonden om hieraan te gaan meewerken. “Dit initiatief helpt ook de vakhandel in deze moeilijke tijden, omdat consumenten toch makkelijk online een fiets kunnen bestellen, als ze bijvoorbeeld niet naar de winkel kunnen of willen. Tegelijkertijd hebben klanten de garantie dat de vakman deze fiets rijklaar maakt, en bovendien persoonlijk thuis aflevert. Uiteraard op gepaste afstand,” aldus Kars, die nog aangeeft dat deze niet alleen tijdens de Coronacrisis gegeven wordt maar een permanent karakter heeft.

Lietmeijer Tweewielers Neemt voorzorg maatregelen 


Fietsen naar je werk biedt dubbele bescherming en je kunt bovendien zelf ook niemand besmetten, aldus Der Spiegel. © Getty Images

Waarom fietsen extra bescherming tegen corona biedt

Social Distancing werkt optimaal op de fiets, zo concludeert de Duitse overheid. Bovendien sterk je je longen en kun je ook anderen niet besmetten.

Wie mobiel wil blijven in tijden van corona, kan het beste overstappen op de fiets, zo concludeert het Duitse opinieblad Der Spiegel. De Duitse minister van Volksgezondheid pleitte al eerder voor het gebruik van de fiets, omdat op die manier het risico van besmetting wordt verminderd.

Het vermijden van bussen en treinen verlaagt het risico op infectie omdat het coronavirus voornamelijk wordt overgedragen door microdruppels. De kans om deze in te ademen tijdens het fietsen is volgens de Duitse viroloog Michael Barczok ‘nul’. Het is volgens Duitse experts daarmee ‘de perfecte vorm van zelfbescherming’.

Door te fietsen blijf je niet alleen op afstand van anderen, maar loop je ook minder risico om besmet te worden door het aanraken van oppervlakken. Volgens een studie kan de ziekteverwekker tot negen dagen overleven op oppervlakken en dan mogelijk nog steeds infectieus zijn. Elke vorm van openbaar vervoer vormt daarom een ​​fundamenteel risico.

Bijkomend voordeel is dat je zelf ook geen anderen kunt besmetten op de fiets. Bovendien leidt fietsen tot een lagere bloeddruk en is het goed voor diabetici. Mensen met hart- en vaatziekten en diabetes hebben een groter risico op een ernstiger verloop van Covid-19, schrijft het Robert Koch Institute op zijn website.

Maar eigenlijk heeft fietsen een positief effect op bijna iedereen. Bij ritmisch fietsen worden de luchtwegen goed geventileerd en wordt het bloed beter aangevoerd, adlus Barczok. ,,Je ademt intenser en daarmee reinig je je longen goed. Dat is optimaal als het gaat om virusbescherming.”

Bron: AD https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/waarom-fietsen-extra-bescherming-tegen-corona-biedt~a6c20bbc/

Virologen zien fietsen als perfecte zelfbescherming

Nieuws, Uitgelicht
EWIJK – De in Corona gespecialiseerde virologen hebben er geen enkel bezwaar tegen als mensen in deze tijden ervoor kiezen om de fiets te pakken. Sterker nog, het wordt juist aanbevolen.

Via het reactieformulier van NieuwsFiets.nu waren al enkele vragen binnen gekomen van consumenten of het wel verantwoord is om op de fiets naar buiten te gaan. Ook op het Coronaspreekuur op NPO Radio 1 kwam de vraag gisteren voorbij. De dienstdoende viroloog was helder in haar antwoord. “Er is geen enkel bezwaar om te gaan fietsen. Het is juist heel goed, zolang je maar grote groepen vermijdt. Dan is er niets aan de hand.”

PRIMA ALTERNATIEF | Nu heel veel Nederlanders vaker thuis zijn, hebben ze ook meer tijd om te gaan fietsen. Daar komt bij dat het Openbaar Vervoer in toenemende mate gemeden wordt, waar veel mensen dicht op elkaar zitten. Bovendien hebben ook de sportscholen intussen de deuren voorlopig moeten sluiten, dus voor sporters is de fiets ook een prima alternatief. Het voordeel van fietsen is dat je automatisch al gauw 1,5 meter afstand van elkaar houdt.

LUCHTWEGEN VENTILEREN | Verder heeft het Duitse magazine Der Spiegel geschreven dat de in longziekten gespecialiseerde pneumoloog Michael Barczok gesteld heeft dat de kans op het inademen van het Corona virus ‘nul’ is. Hij zegt zelfs dat fietsen de perfecte vorm van zelfbescherming is, omdat je niet alleen afstand houdt maar ook geen besmette oppervlakten aanraakt, zoals in het OV veel sneller het geval is. Uit studies blijkt namelijk dat Corona tot 9 dagen kan overleven op oppervlaktes en daarom vormt het OV een serieus risico.
Der Spiegel ziet nog veel meer praktische voordelen van fietsen. Om te beginnen kan je geen andere mensen besmetten, leidt het tot een lagere bloeddruk en is het gezond voor diabetici. Bij ritmisch fietsen worden de luchtwegen goed geventileerd en het bloed beter aangevoerd. ,,Je ademt intenser en daarmee reinig je je longen goed. Dat is optimaal als het gaat om virusbescherming,” aldus Barczok.

Bron: https://nieuwsfiets.nu/2020/03/19/virologen-zien-fietsen-als-perfecte-zelfbescherming/