Brand bij Multicycle in nieuwjaarsnacht

ULFT – In de nieuwjaarsnacht is bij Multicycle brand ontstaan. De melding kwam rond 05:30 uur, waarop de brandweer met meerdere eenheden uitreed. De oorzaak van de brand is nog onbekend, de mogelijkheid dat de brand is ontstaan door vuurwerk wordt op dit moment niet uitgesloten.

 

Er was veel rookontwikkeling en daarom werden omliggende wegen werden afgesloten. Bewoners kregen het advies ramen en deuren gesloten te houden. De Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland heeft laten weten dat het aanvankelijk voor de brandweermannen moeilijk was om de brandhaard te lokaliseren. “Het pand van Multicycle is flink beschadigd door de brand,” vertelt Christel Spruitenburg, salesmanager bij Multicycle. “De kern van de brand lijkt bij de ingang van de serviceafdeling te zijn ontstaan. Het vuur bleef beperkt tot de serviceafdeling, er is geen brand geweest in de diverse magazijnen. De kantine, de showroom en de magazijnen hebben wel rook en waterschade. Als gevolg van de rook en het water zien we natte en beroete dozen met fietsen. Gelukkig staat het overgrote deel van onze fietsvoorraad nog bij de fabriek in Polen. De brand zal weinig gevolgen hebben voor de leveringen van fietsen en onderdelen dit voorjaar.”

OPGESCHAALD | Aanvankelijk werd gedacht dat de brand aan de Anton Tijdinklaan in Ulft is in het magazijn van het bedrijf. Dat bleek uit berichten van de Veilgheidsregio. Omdat de omvang van de brand en het uitbreidingsrisico naar de rest van het pand niet duidelijk is, heeft de brandweer opgeschaald naar ‘grote brand’ en kwam later een 3e blusvoertuig ter plaatse. In het pand van Multicycle liggen ook fietsaccu’s, maar volgens de Veiligheidsregio is nog onbekend in hoeverre deze bij de brand zijn betrokken. Inzet van de brandweer was gericht op blussen van de brand en het wegkrijgen van de rook uit het pand. Dit gaat nog enige tijd duren.
Vanochtend rond 08:45 uur is het sein Brand Meester gegeven. Momenteel wordt het pand, waarvan ook de voorkant is beschadigd, volop geventileerd. Naar de oorzaak van de brand, waarover nog niets bekend is, wordt nader onderzoek gedaan.
(FOTO: NEW UNITED)