Vici 3-in-1 meegroeifiets

Vici 3-in-1 meegroeifiets

 

Leren fietsen, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Door van kleins af aan meteen te beginnen met een loopfiets, leert je kind zijn evenwicht te bewaren. De overgang naar pedalen gaat daarna beter, sneller en veiliger.

van stappen… naar trappen!

De Vici design kinderfiets bestaat uit drie fietsen in één. Zo leert je kind beter, sneller, speelser, gaver en duurzamer fietsen.

Grondlegger Bieleveldt trakteert 44-jarig Multicycle

Grondlegger Bieleveldt trakteert 44-jarig Multicycle

’S-HEERENBERG – Deze week bestaat fietsmerk Multicycle 44 jaar. Een mijlpaal die de medewerkers coronaproof hebben gevierd. Grondlegger Nico Bieleveldt trakteerde het voltallige personeel op gebak.

nieuwsfiets muticycle

Nico Bieleveldt (l.) en CEO Perry Jansen 
illusteren 44 jaar Multicycle met een historische en actuele fiets.

 

Al sinds 1977 begeeft Multicycle zich op de Nederlandse fietsmarkt. Op de foto staat Nico Bielevelt (links) met de Tour 600. Deze fiets is vooral bekend door het toentertijd baanbrekende FF-systeem (Front-Freewheeling). Het wasa bovendien een van de eerste fietsen was met accuverlichting. Rechts staat CEO Perry Jansen met het huidige topmodel Prestige EMS. “Door de jaren heen is Multicycle uitgegroeid tot een modern bedrijf. We beschikken over één van de meest innovatieve en hoogwaardige productiefaciliteiten in Europa,” zegt Janssen. “Wat altijd hetzelfde is gebleven, is de betrokkenheid van de mensen die werken bij Multicycle.”

Volgend jaar 45 jaar Multicycle

In 2022 bestaat Multicycle 45 jaar en Jansen hoopt dit groots te kunnen vieren. “Op dit moment zijn we bezig met het opstellen van een programma om het op een bijzondere manier te kunnen vieren. We gaan tijdens het jubileumjaar onze dealers verrassen met diverse acties. Ook consumenten kunnen rekenen op leuke activiteiten. Meer kan ik er niet over vertellen, daarvoor moet u nog een jaartje wachten,” aldus Jansen.

Brand bij Multicycle in nieuwjaarsnacht

Brand bij Multicycle in nieuwjaarsnacht

Brand bij Multicycle in nieuwjaarsnacht

ULFT – In de nieuwjaarsnacht is bij Multicycle brand ontstaan. De melding kwam rond 05:30 uur, waarop de brandweer met meerdere eenheden uitreed. De oorzaak van de brand is nog onbekend, de mogelijkheid dat de brand is ontstaan door vuurwerk wordt op dit moment niet uitgesloten.

 

Er was veel rookontwikkeling en daarom werden omliggende wegen werden afgesloten. Bewoners kregen het advies ramen en deuren gesloten te houden. De Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland heeft laten weten dat het aanvankelijk voor de brandweermannen moeilijk was om de brandhaard te lokaliseren. “Het pand van Multicycle is flink beschadigd door de brand,” vertelt Christel Spruitenburg, salesmanager bij Multicycle. “De kern van de brand lijkt bij de ingang van de serviceafdeling te zijn ontstaan. Het vuur bleef beperkt tot de serviceafdeling, er is geen brand geweest in de diverse magazijnen. De kantine, de showroom en de magazijnen hebben wel rook en waterschade. Als gevolg van de rook en het water zien we natte en beroete dozen met fietsen. Gelukkig staat het overgrote deel van onze fietsvoorraad nog bij de fabriek in Polen. De brand zal weinig gevolgen hebben voor de leveringen van fietsen en onderdelen dit voorjaar.”

OPGESCHAALD | Aanvankelijk werd gedacht dat de brand aan de Anton Tijdinklaan in Ulft is in het magazijn van het bedrijf. Dat bleek uit berichten van de Veilgheidsregio. Omdat de omvang van de brand en het uitbreidingsrisico naar de rest van het pand niet duidelijk is, heeft de brandweer opgeschaald naar ‘grote brand’ en kwam later een 3e blusvoertuig ter plaatse. In het pand van Multicycle liggen ook fietsaccu’s, maar volgens de Veiligheidsregio is nog onbekend in hoeverre deze bij de brand zijn betrokken. Inzet van de brandweer was gericht op blussen van de brand en het wegkrijgen van de rook uit het pand. Dit gaat nog enige tijd duren.
Vanochtend rond 08:45 uur is het sein Brand Meester gegeven. Momenteel wordt het pand, waarvan ook de voorkant is beschadigd, volop geventileerd. Naar de oorzaak van de brand, waarover nog niets bekend is, wordt nader onderzoek gedaan.
(FOTO: NEW UNITED)

Gazelle ontwierp Chamonix op consumentenfeedback

Gazelle ontwierp Chamonix op consumentenfeedback

DIEREN – Gazelle heeft de Chamonix flink onder handen genomen. Sterker nog, de e-bike is eigenlijk weer van scratch af aan opnieuw ontworpen, om tot een elektrische fiets te komen die de ruimte tussen de Ultimate en de Grenoble mooi kan invullen.

Gazelle streeft naar een afgewogen collectie e-bikes, zodat de dealers hun klantenkring optimaal kunnen bedienen. De Ultimate is vooral een sportief getinte e-bike, terwijl de Grenoble juist heel comfortabel is. Daar zat volgens productmanager Linda Slob en ontwerper Guido van Rijckevorsel nog wel ruimte tussen, die goed ingevuld kan worden door een nieuw ontworpen Chamonix HMS. Met de opdracht deze ‘leegte’ op te vullen zijn zij 2 jaar geleden aan de slag gegaan.

3D-AFBEELDINGEN | In de totstandkoming van deze e-bike zijn Slob en Van Rijckevorsel niet over één nacht ijs gegaan. Het doel was een comfortabele elektrische fiets met sportieve invloeden te ontwerpen. “We hebben veel schetsen gemaakt aan de hand van allerlei marktonderzoeken. Daar zijn uiteindelijk 3 opties naar voren gekomen, die we met 3D-afbeeldingen aan consumenten hebben voorgelegd,” laat Slob weten. “Dit zijn mensen die gaan en staan met de fiets en deze overal voor gebruiken. Voor woon-werk verkeer en eventueel mee op vakantie, omdat die gebruikers gezond en fit willen blijven en bovendien milieubewust zijn. Het is wel een sportieve fietser, maar wil toch liever niet te veel voorover zitten. Uit de contacten met de consument is veel bruikbare feedback teruggekomen. Ze wilden bijvoorbeeld comfort, een stijf frame en de mogelijkheid om makkelijk fietstassen te kunnen bevestigen. Daar hebben we voor de Chamonix dus ook allerlei componenten helemaal nieuw ontworpen.”

ICONISCH DESIGN | Volgens Slob zit je op een stadsfiets meer rechtop en heb je beter overzicht. Daarom is de nieuwe Chamonix uitgerust met de speciaal voor dit model ontworpen Switch stuurpen, waarmee je het stuur eenvoudig en zonder gereedschap in hoogte kan verstellen. In de stad wat hoger voor meer overzicht, op langere ritten misschien wat lager voor een sportievere zit. Slob zegt zeer tevreden te zijn over het nieuwe frame. “Dat is echt een iconisch design geworden met een zeer stijf frame, dat veel meer controle biedt,” voegt Van Rijckevorsel toe, die veel tijd en aandacht aan het ontwerp van de nieuwe Chamonix besteed heeft. “Het is een strak design geworden, onder meer omdat we de kabels zoveel mogelijk weg gewerkt hebben. Ook dat was een wens van de consument. Daarom hebben we een robuuste stuurpen ontworpen, die dat mogelijk maakte. Je kunt de kabels wel wegwerken, het moet ook praktisch zijn. Zeker voor de dealer, die de fiets makkelijk rijklaar moet kunnen maken en onderhouden.”

GROTERE ACCU OPTIE | Wat betreft de aandrijving op de Chamonix HMS heeft Gazelle gekozen voor Shimano Steps 6100. De Gazelle Chamonix HMS wordt standaard uitgerust met een in het frame geïntegreerde 504 Wh accu, die toegankelijk is met een gebruiksvriendelijk accukap. Het is overigens ook mogelijk de standaard accu te vervangen voor een 630 Wh accu. “Dit is de eerste Gazelle die dit heeft, omdat hier vraag naar was, vanuit de doelgroep. Zeker in Duitsland, is dat nog belangrijker,” aldus Slob.
Wat betreft het zadel is binnen PON Bike samenwerking gezocht met accessoiresleverancier BBB, die de BBB Diamond levert. Om tegemoet te komen aan de consumentenwens met betrekking tot fietstassen is voor het MIK-platform gekozen, een kliksysteem dat diverse merken fietstassen toepassen. Gazelle heeft zelfs voor MIK HD gekozen, omdat daarmee ook bepaalde fietsstoeltjes te bevestigen zijn. Vervolgens is gekozen voor een iets breder stuur en hebben modellen standaard hydraulische schijfremmen.

3 VARIANTEN | In totaal zal de Gazelle Chamonix in 3 varianten op de markt komen. Om te beginnen de Chamonix C7 HMS met Nexus 7 naaf en de T10 HMS met Deore 10-speed derailleur, die beiden de consumentenadviesprijs van € 2999,- hebben. Als topmodel staat de C5 HMS voor € 3299,- in de prijslijst, die afgemonteerd is met Nexus 5 en een onderhoudsvrije riemaandrijving.

De Gazelle Chamonix HMS is half oktober uitgebreid te testen in de Experience Centers en verkrijgbaar vanaf begin 2021.

Gazelle E-bike Experience Center Groningen – Helsingborgweg 2 – 9723 HN – Groningen – 06-12501341

 WWW.GAZELLE.NL

HISTORIE EN KUST: ONTDEK HET NOORDEN VAN GRONINGEN (41,5 KM, GRONINGEN)

HISTORIE EN KUST: ONTDEK HET NOORDEN VAN GRONINGEN (41,5 KM, GRONINGEN)

HISTORIE EN KUST: ONTDEK HET NOORDEN VAN GRONINGEN (41,5 KM, GRONINGEN)

HISTORIE EN KUST: ONTDEK HET NOORDEN VAN GRONINGEN (41,5 KM, GRONINGEN)

Fietsen langs de kust van Groningen is een beleving op zich, in ieder seizoen. Tijdens deze route geniet u van de rust en ruimte van Groningen, maar ontdekt u ook de historie die de provincie te bieden heeft. Deze fietsroute start in Uithuizen en is in samenwerking met onze dealer Lietmeijer Tweewielers tot stand genomen. Bent u na de fietsroute nog niet uitgekeken en wilt u Uithuizen nog even bewonderen? Neem dan vooral een kijkje bij het kasteelmuseum Menkemaborg.

OVER DE FIETSROUTE

De fietsroute start op het parkeerterrein aan de Schoolstraat in Uithuizen. We beginnen met een rondje door het dorp. Fiets naar knooppunt 64, waarbij u langs Lietmeijer Tweewielers komt. Uiteraard bent u daar van harte welkom om de nieuwste Multicycle modellen te bewonderen.

Voordat we langs de prachtige kustlijn fietsen, gaan we eerst dieper de provincie in. U fietst naar knooppunt 67 en vervolgens naar knooppunt 78 en 52. Vanaf hier fietst u naar knooppunt 18, waarbij u aan uw linkerkant Borg Ewsum ziet. In de historische tuin rondom het voormalige borg staat een Theeschenkerij waar u kunt genieten van een kopje thee of koffie.

U vervolgt uw route door het dorp Middelstum richting knooppunt 17. Vanaf daar fietst u naar knooppunt 37 en 16. In Onderdendam vindt u DE KERK, die werd ontworpen in Groningen-Amsterdamse School-stijl.

Vanaf hier fietst u naar knooppunt 50, 53 en 57. Toe aan een uitstapje? Het Openluchtmuseum Het Hoogeland is zeker een aanrader!

U zet koers richting de kust door knooppunt 60 en 61 te volgen. U fietst naar de Noordpolderzijl. Vergeet niet om de dijk te bezoeken. Het uitzicht is zéker de moeite waard. En loopt u iets richting het noorden? Dan bevindt u zich op het noordelijkste punt van het Groninger vasteland.

Vervolg de route langs de kustlijn richting knooppunt 68. Hier ziet u het prachtige natuurgebied Ruidhorn. Fiets daarna naar knooppunt 75 en eindig bij knooppunt 65. Vanaf hier kunt u naar de parkeerplaats.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Afstand

41,5 km | ca. 2,5 uur

 

Startpunt

Parkeerplaats Schoolstraat

 

Parkeren

Schoolstraat 15 (9981 AL, Uithuizen)

 

Knooppuntenroute

64 – 67 – 78 – 52 – 18 – 17 – 37 – 16 – 50 – 53 – 57 – 60 – 61 – 68 – 75 – 65

Lietmeijer Tweewielers levert bedrijfsfietsen

Lietmeijer Tweewielers levert bedrijfsfietsen

Trots zijn wij op het feit dat wij deze 15 Burgers Bedrijfsfietsen mogen leveren aan Delftechniek Delfzijl.
Wij wensen Delftechniek heel veel fietsplezier met deze prachtige fietsen 🚴‍♀️
Dankjewel Delftechniek voor de fijne samenwerking !!

Mobilis B.V. Eemshaven; Heel veel fietsplezier met de 4 nieuwe bedrijfsfietsen 🚴‍♀️

MAAK KENNIS MET ONZE DEALER VAN DE MAAND: LIETMEIJER TWEEWIELERS

MAAK KENNIS MET ONZE DEALER VAN DE MAAND: LIETMEIJER TWEEWIELERS

MAAK KENNIS MET ONZE DEALER VAN DE MAAND: LIETMEIJER TWEEWIELERS

Elke dag staan onze vertrouwde dealers klaar om uw vragen over e-bikes, toerfietsen of tandems te beantwoorden. Ook verlenen zij service en geven zij u graag advies over het onderhoud van uw fiets. Genoeg redenen om onze dealers in de spotlights te zetten! Deze maand stellen wij u graag voor aan Lietmeijer Tweewielers.

Lietmeijer Tweewielers

Onze dealer van de maand mei is Lietmeijer Tweewielers. Dit mooie familiebedrijf uit Uithuizen bestaat al meer dan 20 jaar en heeft veel expertise in huis om u uitstekend te helpen. Lietmeijer Tweewielers is in 1999 opgericht door Jan Lietmeijer en Anky Dekkers. Naast Jan en Anky werken er inmiddels vier fulltime en drie parttime medewerkers. Anky: ‘Wij zijn het meest trots op ons team en op onszelf natuurlijk, dat we samen een succesvol bedrijf hebben weten neer te zetten en na al die jaren groeit het nog steeds’.

Gezellig team, plezier in het werk

‘Het leukste aan ons werk vinden we het gezellige team’, vertelt Anky. ‘Hierdoor kunnen we iedere dag met veel plezier ons werk doen. Het is een actief en ondernemend team met hart voor het bedrijf. We zijn enorm trots op onze medewerkers en het bedrijf’. Ook geeft Anky aan dat het werk nooit saai is. ‘Het is een uitdaging om alles in goede banen te blijven leiden en in te spelen op de veranderingen. Doorgaans moet je dagelijks anticiperen op allerlei onverwachte ‘problemen’ die zich aandienen. Er is dus altijd wat te regelen binnen ons bedrijf!’.

 

Jan: ‘In de werkplaats hebben we een aantal handige monteurs die geen enkel technisch probleem uit de weg gaan. En in de winkel hebben we werknemers die zeer geschikt zijn om onze klanten te helpen én die ook nog eens verstand hebben van social media. We hebben plezier in ons werk en samen zetten we al jaren iets moois neer’.

De specialiteit van Lietmeijer Tweewielers

Anky: ‘Onze specialiteit is toch wel dat we zelden een beroep moeten doen op de achterban qua terugsturen van een reparatie naar de fabriek. Het meeste lossen we veelal in eigen beheer op. Het gebeurt niet vaak dat we een consument niet kunnen helpen aan de gewenste fiets. We houden scherp de levertijden in de gaten’.

Samenwerking met Multicycle

Al 21 jaar is er een samenwerking tussen Lietmeijer Tweewielers en Multicycle. Anky: ‘De verwachtingen voor 2020 zijn positief, dat moet je denk ik altijd zijn ondanks de coronatijd waarin we leven. We zien het niet somber in en Multicycle zit zeker in de lift met de mooie collectie van dit jaar! We gaan er weer een goed jaar van maken en wensen iedereen een plezierig fietsseizoen, voor zowel de fabrikanten als onze klanten’.