Al meer dan 24 jaar de fietsspecialist in de gemeente Het Hogeland
fietsbanner
fietsbanner
fietsbanner


info@lietmeijertweewielers.nl
telefoon: 0595 433 625


Openingstijden:

Dinsdag 08:00 uur - 12:00 uur
  13.00 uur - 18.00 uur
Woensdag 08:00 uur - 12:00 uur
  13.00 uur - 18.00 uur
Donderdag 08:00 uur - 12:00 uur
  13.00 uur - 18.00 uur
Vrijdag 08:00 uur - 12:00 uur
  13.00 uur - 18.00 uur
Zaterdag 08:00 uur - 17:00 uur
   

Leasen van een fiets

 

Wat houdt het leasen van een e-bike in?  

Wanneer je een elektrische fietst least, betaal je een vast bedrag per maand. Voor dat vaste bedrag per maand heb je een gloednieuwe e-bike en zijn ook veel onverwachte kosten gedekt. Denk hierbij aan de jaarlijkse servicebeurt. De kosten voor zo’n servicebeurt zijn namelijk al berekend in jouw leasebedrag. Zo kom je tijdens de loopduur van jouw contract niet voor verrassingen te staan.

Maakt u gebruik maken van een leaseplan (fiets van de zaak) via uw werkgever, levert dit vaak ook een belastingvoordeel op waardoor u tot 35% kunt besparen op de aanschaf van een nieuwe fiets. 

Hieronder staan een aantal leasevormen, die Lietmeijer Tweewielers kan aanbieden.

 

Leaseplan / Fietsplan
(Fiets van de zaak)

Per 1 januari 2020 is de fiscale regeling voor de ‘fiets van de zaak’ veranderd. Het wordt voor werkgevers makkelijker om hun werknemers te laten profiteren van een fiets van de zaak. Ondernemers (bijvoorbeeld kleine ondernemers en zzp’ers) kunnen ook zelf gebruik maken van de regeling.

Fiets van de zaak: hoe werkt het?
Een fiets van de zaak maakt het mogelijk om een (elektrische) fiets of een speed-pedelec te gebruiken voor woon-werkverkeer. De werknemer hoeft dan niet zelf een fiets te kopen. Hij of zij mag de fiets van de zaak fiscaal gezien onbeperkt privé gebruiken. Dus ook voor een fietstochtje, de boodschappen of het wegbrengen van de kinderen.

Wat kost een fiets van de zaak?
De werkgever betaalt de fiets en meestal ook de kosten voor onderhoud en reparatie. Wel krijgt de werknemer te maken met een bijtelling bij het salaris. Uiteindelijk betaalt de werknemer daardoor enkele euro’s per maand extra belasting.

Hoe werkt de bijtelling?
Wie een fiets van de zaak privé gebruikt, heeft daar voordeel van. Over de waarde van dit voordeel (de bijtelling) betaalt hij of zij loonbelasting. De bijtelling is 7% over de consumentenadviesprijs van de fiets en accessoires (inclusief btw) per jaar. De werkgever telt dit bedrag op bij het salaris. Hierover betaalt de werknemer dan maandelijks belasting.

Lietmeijer Tweewielers is aangesloten bij Lease-a-bike, waardoor u bij ons een fiets naar keuze binnen dit leaseplan kunt aanschaffen. Verwar het leaseplan niet met het bekende fietsplan, die binnen de WKR regel valt. Hier vind je meer informatie.

Wil je gebruik maken van dit fietsplan, maar biedt jouw werkgever deze mogelijkheid niet? Wijs dan de werkgever op deze mogelijkheid. Uiteraard mag je ook contact met ons opnemen. Desgewenst voorzien wij de werkgever van advies of brengen wij ze in contact met Lease-a-bike.

 

Private Lease
(Prive een fiets leasen)

Als je geen mogelijkheden hebt om via jouw werkgever te leasen, dan is het mogelijk een fiets prive te leasen. Dit wordt ook wel Private Lease genoemd.

Private Lease loopt via een leasemaatschappij. Je bent zelf geen eigenaar van de fiets die je koopt, maar je betaalt maandelijks een vast bedrag aan de leasemaatschappij. Samen met de leasemaatschappij spreek je af in welke mate onderhoud en verzekering in het abonnement verwerkt zijn. Privé leasen kost je op de lange termijn altijd meer geld dan zelf je fiets kopen, de kosten worden enkel uitgesmeerd over een langere periode. Je schaft de fiets altijd tegen de adviesprijs aan. 

Lietmeijer Tweewielers is aangesloten bij leasefiets, waarbij een privé lease geregeld kan worden.

Het privé leasen van fietsen is onderhevig aan voorwaarden, informeer naar de mogelijkheden.