Politie voortaan op e-bikes en fietsen van Koga en Batavus

Politie voortaan op e-bikes en fietsen van Koga en Batavus
Vanaf 2020 rijdt de Nederlandse politie met e-bikes en stadsfietsen van Koga en Batavus. Na een Europees aanbestedingstraject gunde de politie de opdracht op basis van de beste prijs/kwaliteitsverhouding aan Accell Group.

Sten van der Ham, regionaal directeur Benelux Accell, reageert verheugd op de verkregen opdracht: “We zijn erg trots op deze samenwerking waarbij onze fietsen bij mogen dragen aan de mobiliteit van de politie en daarmee aan de veiligheid van Nederland. Accell Group heeft meerdere topmerken onder één dak en dat samen met onze flexibiliteit om onze e-bikes en fietsen aan te passen aan de unieke wensen van de klant, maakt ons een sterke partner.”

Koga Pace B10 als surveillancefiets

Voor de surveillance heeft de politie gekozen voor de e-bike Koga Pace B10. Gaan agenten zonder ondersteuning op pad, dan pakken ze de Koga Signature World Traveller-S. De Koga-fietsen worden geleverd met een ATB (all terrain bycicle)-frame, geschikt voor snelle actie en hoge mate van wendbaarheid zodat snel en soepel gereageerd kan worden. De geometrie van het frame is dusdanig, dat de berijder van het zadel af op de grond kan staan terwijl de fiets tussen zijn of haar benen geklemd blijft.

Batavus Dinsdag als stadsfiets

Voor de stadsfietsen heeft de politie gekozen voor de e-bike en fietsen van het model Batavus Dinsdag. Alle fietsen worden zowel geleverd in de witte huisstijlkleur met politiestriping als in een donkere lakkleur.

Ook politie pakt vaker de fiets

De politie wil meer elektrisch fietsen. Voor politiewerk is de fiets van grote toegevoegde waarde. Samenwerken met burgers en partners begint namelijk met ontmoeten. Op de fiets staat een agent letterlijk tussen de mensen en is erg toegankelijk. In stedelijke gebieden beweegt een agent zich op een fiets snel en wendbaar.