Mediamarkt stopt met de pilot die sinds voorjaar 2016 is gestart voor de verkoop van elektrische fietsen. Reden om de pilot te stoppen is dat de vraag niet opweegt tegen de kosten en bezetting van de winkelruimte.

Mediamarkt stopt met elektrische fietsen
Mediamarkt stopt met de pilot voor de verkoop van elektrische fietsen. Het is volgens zeggen niet gelukt het kennisniveau op de winkelvloer hoog genoeg te krijgen om de elektrische fietsen te verkopen en te servicen. Foto Bertels Fotografie

Verschillende bronnen bevestigen dat Mediamarkt stopt met de fietspilot. Mediamarkt zegt in een reactie: ‘Mediamarkt is vorig jaar april in zes winkels een pilot gestart met de verkoop van e-bikes. Deze pilot was bedoeld om te testen of het aanbieden van e-bikes tegen een scherpe prijs zou aanslaan. Nu, bijna een jaar later, moeten we helaas constateren dat de vraag niet opweegt tegen de kosten en bezetting van de winkelruimte.’

Voorraad uitverkopen t/m juli 2017

‘Tot en met juli dit jaar wordt de voorraad uitverkocht. Mediamarkt vindt het erg jammer, maar richt haar pijlen wegens de tegenvallende resultaten liever op de uitbreiding van meer populaire categorieën. Een gaming of koffiewereld behoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden.’ Bronnen zeggen dat de pilot ook is gestopt omdat het niet is gelukt het kennisniveau op de winkelvloer hoog genoeg te krijgen om de elektrische fietsen te verkopen en te servicen.

Pilot elektrische fietsen sinds voorjaar 2016

Tijdens de Eurobike eind augustus 2015 bleek dat Mediamarkt wilde starten met de verkoop van fietsen in zijn filialen. Op de beurs waren vertegenwoordigers van de winkelketen aanwezig om zich te oriënteren op het e-bike aanbod en om gesprekken te voeren met potentiële leveranciers.

Pilot in 6 winkels

De pilot elektrische fietsen behelsde de verkoop ervan in zes winkels. Zou deze succesvol zijn, dan zouden alle Mediamarkt-filialen in Nederland, evenals in andere Europese landen waar de winkelketen aanwezig is, e-bikes gaan verkopen. Verkoop van elektrische fietsen vindt ook plaats via de webshop van het bedrijf (overigens worden via de webshop van Mediamarkt Duitsland gewoon e-bikes verkocht (Fisher en Segway). De pilot heeft ongeveer een jaar gedraaid en is niet succesvol verlopen.

Merken elektrische fietsen bij Mediamarkt

Mediamarkt werkt met een flink aantal merken voor zijn elektrische fietsen. Ook is sprake van verkoop van de A-merken Gazelle en Giant bij Mediamarkt. Deze merken zijn niet zelf in zee gegaan met Mediamarkt, maar een dealer heeft een grote partij van de merken doorgeleverd. Merken elektrische fietsen bij Mediamarkt:

 • Keola
 • Piaggio Wi-Bike
 • Matra i-Flow
 • Urban elektrische fiets
 • EVO bike
 • Prophete Navigator
 • Spark One
 • Maxwell
 • Mando Footloose
 • Zyssler
 • Bossa