DIEREN – Gazelle heeft de Chamonix flink onder handen genomen. Sterker nog, de e-bike is eigenlijk weer van scratch af aan opnieuw ontworpen, om tot een elektrische fiets te komen die de ruimte tussen de Ultimate en de Grenoble mooi kan invullen.

Gazelle streeft naar een afgewogen collectie e-bikes, zodat de dealers hun klantenkring optimaal kunnen bedienen. De Ultimate is vooral een sportief getinte e-bike, terwijl de Grenoble juist heel comfortabel is. Daar zat volgens productmanager Linda Slob en ontwerper Guido van Rijckevorsel nog wel ruimte tussen, die goed ingevuld kan worden door een nieuw ontworpen Chamonix HMS. Met de opdracht deze ‘leegte’ op te vullen zijn zij 2 jaar geleden aan de slag gegaan.

3D-AFBEELDINGEN | In de totstandkoming van deze e-bike zijn Slob en Van Rijckevorsel niet over één nacht ijs gegaan. Het doel was een comfortabele elektrische fiets met sportieve invloeden te ontwerpen. “We hebben veel schetsen gemaakt aan de hand van allerlei marktonderzoeken. Daar zijn uiteindelijk 3 opties naar voren gekomen, die we met 3D-afbeeldingen aan consumenten hebben voorgelegd,” laat Slob weten. “Dit zijn mensen die gaan en staan met de fiets en deze overal voor gebruiken. Voor woon-werk verkeer en eventueel mee op vakantie, omdat die gebruikers gezond en fit willen blijven en bovendien milieubewust zijn. Het is wel een sportieve fietser, maar wil toch liever niet te veel voorover zitten. Uit de contacten met de consument is veel bruikbare feedback teruggekomen. Ze wilden bijvoorbeeld comfort, een stijf frame en de mogelijkheid om makkelijk fietstassen te kunnen bevestigen. Daar hebben we voor de Chamonix dus ook allerlei componenten helemaal nieuw ontworpen.”

ICONISCH DESIGN | Volgens Slob zit je op een stadsfiets meer rechtop en heb je beter overzicht. Daarom is de nieuwe Chamonix uitgerust met de speciaal voor dit model ontworpen Switch stuurpen, waarmee je het stuur eenvoudig en zonder gereedschap in hoogte kan verstellen. In de stad wat hoger voor meer overzicht, op langere ritten misschien wat lager voor een sportievere zit. Slob zegt zeer tevreden te zijn over het nieuwe frame. “Dat is echt een iconisch design geworden met een zeer stijf frame, dat veel meer controle biedt,” voegt Van Rijckevorsel toe, die veel tijd en aandacht aan het ontwerp van de nieuwe Chamonix besteed heeft. “Het is een strak design geworden, onder meer omdat we de kabels zoveel mogelijk weg gewerkt hebben. Ook dat was een wens van de consument. Daarom hebben we een robuuste stuurpen ontworpen, die dat mogelijk maakte. Je kunt de kabels wel wegwerken, het moet ook praktisch zijn. Zeker voor de dealer, die de fiets makkelijk rijklaar moet kunnen maken en onderhouden.”

GROTERE ACCU OPTIE | Wat betreft de aandrijving op de Chamonix HMS heeft Gazelle gekozen voor Shimano Steps 6100. De Gazelle Chamonix HMS wordt standaard uitgerust met een in het frame geïntegreerde 504 Wh accu, die toegankelijk is met een gebruiksvriendelijk accukap. Het is overigens ook mogelijk de standaard accu te vervangen voor een 630 Wh accu. “Dit is de eerste Gazelle die dit heeft, omdat hier vraag naar was, vanuit de doelgroep. Zeker in Duitsland, is dat nog belangrijker,” aldus Slob.
Wat betreft het zadel is binnen PON Bike samenwerking gezocht met accessoiresleverancier BBB, die de BBB Diamond levert. Om tegemoet te komen aan de consumentenwens met betrekking tot fietstassen is voor het MIK-platform gekozen, een kliksysteem dat diverse merken fietstassen toepassen. Gazelle heeft zelfs voor MIK HD gekozen, omdat daarmee ook bepaalde fietsstoeltjes te bevestigen zijn. Vervolgens is gekozen voor een iets breder stuur en hebben modellen standaard hydraulische schijfremmen.

3 VARIANTEN | In totaal zal de Gazelle Chamonix in 3 varianten op de markt komen. Om te beginnen de Chamonix C7 HMS met Nexus 7 naaf en de T10 HMS met Deore 10-speed derailleur, die beiden de consumentenadviesprijs van € 2999,- hebben. Als topmodel staat de C5 HMS voor € 3299,- in de prijslijst, die afgemonteerd is met Nexus 5 en een onderhoudsvrije riemaandrijving.

De Gazelle Chamonix HMS is half oktober uitgebreid te testen in de Experience Centers en verkrijgbaar vanaf begin 2021.

Gazelle E-bike Experience Center Groningen – Helsingborgweg 2 – 9723 HN – Groningen – 06-12501341

 WWW.GAZELLE.NL