De kogel is door de kerk: de Poolse fietsfabrikant Kross neemt Multicycle over. De productie van fietsen met de merknaam Multicycle gaat plaatsvinden in de fabriek in Ulft. Het Poolse bedrijf neemt de aandelen en activiteiten van Multicycle over.

 

Pools bedrijf Kross neemt Multicycle over

De productie en verkoop van de fietsen zal naar verwachting de komende weken worden opgestart. Enkele medewerkers van Multicycle zijn inmiddels al weer aan het werk en er is volop activiteit rondom het fabriekspand in Ulft. Curator Mr J.C.A. Herstel denkt dat de laatste formaliteiten binnen enkele dagen kunnen worden afgerond. Hij geeft aan dat er na de overname plaats zal zijn voor een deel van het personeel van Multicycle. “De transactie omvat alle activa van de gefailleerde onderneming, behoudens de vorderingen op debiteuren. Ook het onroerend goed is dus betrokken in de overname.”

 

Garantieafhandeling

Herstel geeft verder aan dat er in de afsluitende gesprekken nog gesproken wordt over de manier waarop garantiegevallen zullen worden afgewikkeld.
Volgens Kross biedt deze overname goede perspectieven om Multicycle als toonaangevend e-bike merk te behouden. Kross S.A. is een van de grootste fietsproducenten in Polen en distribueert fietsen in heel Europa en daar buiten. Kross S.A. heeft plannen om de export verder uit te breiden.

Productie 300.000 fietsen

Kross S.A produceert fietsen in diverse segmenten waaronder MTB, racefietsen, trekking, elektrisch, stads- en kinderfietsen. Het bedrijf produceert 300.000 fietsen per jaar en heeft een wereldwijde export naar meer dan 40 landen. Kross S.A heeft in de afgelopen 27 jaar een behoorlijk marktaandeel opgebouwd, mede dankzij succesvolle marketingactiviteiten, waaronder de oprichting van een professionele wielerploeg, KROSS Racing Team, dat momenteel in de top drie van wereldteams staat. De Poolse atleet, Maja Włoszczowska (2016 Olympische Spelen zilveren medaillewinnaar) is het boegbeeld van het team.Afbeeldingsresultaat voor multicycle

Gerelateerde afbeelding